maandag 4 mei 2009

Lang niet gezien!

.
a

Hallo iedereen!

Sinds maandag + dinsdag vorige week en dit weekend hebben we vakantie hier in Japan, de befaamde Golden Week. :) Het is de tijd van het jaar dat werkelijk iedereen vrij heeft, en in het mooie lenteweer allerlei leuke dingen gaat doen. Zo ook wij! Daarom mijn excuses voor het uitblijven van een update, maar we waren gewoon te druk met keihard chillen!

Laat ik bij het begin beginnen. Bijna twee weken geleden was het een zeer mooie heldere dag. Zoals je op een zeer mooie heldere lentedag placht te doen, beklom ik het dak van onze Weekly Mansion (over de touwtjes, langs de camera's de trap op) om van het uitzicht te genieten. Dat mocht er zeker zijn! Een glorieuze zonsondergang, uitzicht over de stad en zelfs Fuji-san in de verte vielen mij ten deel! Dat wil ik toch even delen hierzo.




Eerder dezelfde dag was ik aan het hardlopen door de buurt toen er blijkbaar een happening was op de lokale universiteit, waar ook een high school aan zit. De hele boel was opengesteld voor het publiek vanwege de 82ste verjaardag ofzo. Door de hele school was ieder klaslokaal versierd, waren er overal shows, spelletjes en sporten te doen, en bovendien was de hele school aanwezig. Toen ben ik even langs de Mansion geweest om Nick en Sarah mee te brengen, en het was een zeer grappige en aparte ervaring. Het was duidelijk dat dit gebeuren niet voor buitenstaanders bedoeld was (hoewel ik het toch nadrukkelijk had gevraagd bij de poort), want wij waren de énige buitenlanders op het hele terrein! Hordes giechelende schoolmeisjes staarden ons na terwijl we door die school liepen, van het ene gare lokaal het andere in. Na uiteindelijk al ons gekregen nepgeld erdoorheen te hebben gejaagd in het lokale "Casino" aan de roulettetafel, gingen we even kijken naar de prijzen die je had kúnnen winnen. Tot grote verbazing krijg ik een game boy advance in mijn knuisten gedrukt, als zijnde prijs. Na wat heen en weer gebabbel komen de kinderen tot de conclusie dat ik waarschijnlijk niet tevreden ben, en geven ze er dus ook maar een spelletje bij. Na nog wat rondgekeken te hebben zijn we uiteindelijk vertrokken, met een leuk kijkje in het middelbare school-leven in Japan, én een prijs. Al met al een geslaagde middag!


Twee dagen later werd er Koninginnedag (twee dagen te vroeg) gevierd in het huis van de Ambassadeur van Nederland in Tokyo. Midden in freakin' Roppongi náást de Tokyo Tower, super mooi groot huis met een tuin (ongehoord) waar alle gasten makkelijk inpasten. Op een kleintje werd niet gekeken en zo werden we getrakteerd op ongelimiteerde hoeveelheden drank, haring, verse patat, kaas, sushi en een overheerlijke barbecue. Zo lekker heb ik lang niet gegeten! Er zijn wat nieuwe mensen ontmoet, we hebben lekker gemingled met de high society der Nederlandsche expatriaten, en uiteindelijk mooi op de foto met Flip, de ambassadeur.

Tussen deze en de volgende gebeurtenis zijn Nick, Els, Kuit en ik nog lekker gaan drinken met onze lokale Japanse matties in een izakaya, ofwel een Japanse stijl café. Goedkope drank en voedsel, en interessante gesprekken, maakten de avond. Helaas geen foto's beschikbaar.

Verder hadden we het plan opgevat om naar een honkbalwedstrijd van hét team van Tokyo, de Yomiuri Giants, te gaan. Zoals bekend is honkbal veruit de grootste sport in Japan, en wij togen dus zaterdagmiddag naar de plek gelegen tussen Suidobashi en Iidabashi, Tokyo Dome City! Het was een drukte van belang, aangezien er zeer veel (lees: tienduizenden) freaks op de been waren voor een concert van X-Japan, blijkbaar een populaire metalband met gare kapsels. Naast de Dome is ook een soort pretpark gebouwd met een achtbaan die door een winkelcentrum en een reuzenrad heen gaat, het was er goed vertoeven. Nadat we de kaartjes hadden bemachtigd, zagen we een zeer grote toren staan, en zoals de wereld van den brutalen is, gingen we naar binnen, de lift in en hop naar de 43e verdieping. De sinaasappelsap van 600 yen was het uitzicht vanaf de bar méér dan waard.


Hieronder de torens van het belangrijkste economische centrum van de stad, Shinjuku:

Hierna zijn we 's avonds voor het eerst écht uitgeweest, naar Club Atom in Shibuya. De entree was prijzig (3000 yen en één drankje), maar het was ook daadwerkelijk een grote club. Drie verdiepingen, 1 mainstream dance-muziek, 1 hip-hop en 1 'n beetje daartussenin, en heel veel mensen die goed aan het feesten waren! Aangezien er in Japan om onbegrijpelijke redenen niet zoiets als nachtnet bestaat, gaat de eerste trein pas vanaf 5 uur 's ochtends, dus je moet de hele nacht door en dat doet iedereen dus ook. Het was een geslaagde nacht partyen vond ikzelf, we hebben nog wat gebabbeld met Japanners maar vooral onszelf gewoon vermaakt. Het was verboden te fotograferen binnen dus ik heb er maar 'n paar gemaakt, die voor het grootste deel mislukt zijn door de lasershows en dampende mensenmassa's, maar ééntje is het bloggen wel waard. De tent had namelijk ook best een vuig kantje, met heel veel meisjes in bedenkelijke kledij (sowieso een normaal gezicht in Japan) op podiums dansend..



Anyways, we waren dus 6 uur 's ochtends thuis, en ik werd gisteren 's middags om half 4 weer wakker. Good times! Vandaag zijn we naar Kamakura geweest, een mooie oude stad aan de kust ongeveer een uurtje vanaf Tokyo, maar heel erg anders. Foto's en verhaaltje volgen soon!

3 opmerkingen:

  1. Yoyo!

    Toch maar weer een reactie, relaxed allemaal! En die foto's, hehe. En cool he, de Giants! Was er zelf ook geweest, echt leuk om al die duizenden zingende Japanners te zien :). Goed, tot hier, de rest staat natuurlijk op je hyves als idioot lange krabbel. Later!

    RmC

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je had beter die ander op de foto kunnen zetten, waarschijnlijk had ze je alles laten fotograferen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha true that, maar dat durfde ik ook weer niet echt, het ging toch echt te verrr... :P

    BeantwoordenVerwijderen