donderdag 14 mei 2009

Update!

Hallo allemaal (of niemand, weet niet hoeveel mensen deze blog uberhaupt lezen..)!

Dat 'k de laatste tijd geen berichtjes meer heb geschreven komt niet doordat we niets hebben meegemaakt, integendeel zelfs. Het was nog steeds Golden Week vorige week, en alhoewel deze week er al weer bijna opzit, zal ik toch even vertellen en laten zien wat onze doldwaze avonturen nu weer waren.

Allereerst zijn we (als in: Nick, Els, Sarah, Marit, Sebas en ik) natuurlijk naar Kamakura geweest vorige week maandag. Zoals mensen wellicht herinneren van Cultuurkunde, de hoofdstad van Japan tijdens de (hoe toepasselijk) Kamakura-periode ergens in 1200, en een broeinest van cultuur op slechts anderhalf uur van Tokyo af. Mooie bergen, niet al te lelijke gebouwen en veel tempels. En.. de zee! We hebben natuurlijk het een en ander gezien van de mooie tempels en daaronder ook Daibutsu, de groooote Boeddha waar je voor 20 yen in z'n hoofd mag staan en verlicht raakt. De gigantische hoeveelheid mensen en de astronomische rij maakten dat we dat toch even achterwege hebben gelaten.

Het was super lekker weer, dus wij natuurlijk op naar strand en Sarah Sebas en ik hebben zowaar een heerlijke duik genomen in de Pacific, tussen de surfers die er geen kont van bakten en apatisch op hun boards tussen de golven dobberden. Dikke prima! Verder waren er gigantische roofvogels aanwezig die links en rechts baby's en chihuahua's oppakten van het strand en verscheurdden met hun klauwen. Het was een beetje angstaanjagend, zoals er ook een paar gasten waren die elkaar aan het onderpissen waren. Je moet er maar opkomen.. 'n Lekker dagje uit met zon, zee, strand en 'n snufje cultuur was het zeker, en dit soort vakantie-achtige dagen laten ons even vergeten dat we eigenlijk keihard Japans aan het leren zijn en geen vrije tijd mogen hebben. :)

Mijn camera's batterijen begaven het na de eerste tempel, maar dankzij Marits mad skillzz zijn er toch wat leuke foto's gemaakt, die ik hier met goed geweten neerplant. :)

(een plaatje van Daibutsu zonder kolkende mensenmassa's)

Woensdag 6 mei was het dan tijd voor de yakyuu-experience: een honkbalwedstrijd van de Yomiuri Giants! Niet dat wij veel honkbal passie in onze genen hebben als Nederlanders, echter het stadion was erg mooi van binnen en na een beetje 'n lauw begin begon iedereen wel warm te draaien voor de daden van hun Grote Helden. Japans honkbal is ietsjes anders dan normaal, als in dat het veld kleiner is en de honken dichter op mekaar staan. Als gevolg komt de bal veel sneller aan bij de batter, die daardoor veel minder vaak raak slaat. Gevolg: zeer veel saaie stukken in een wedstrijd die sowieso al 3 uur duurde! Een geslaagde ervaring, maar ik kijk persoonlijk ook zeer uit naar het in actie zien van de Urawa Reds, het Ajax/PSV van Japan. Daar gaan iig Nick, Ho-Ling en ik heen zondag 23 mei in Saitama 2002 Stadium, wat keihard relaxed gaat worden!



De dag erna, donderdag 7 mei, was het dan tijd om met Yutaka, een versgebakken salaryman die in onze Weekly Mansion logeert en die we 's ochtends in de lobby hebben ontmoet (ja zo maak je nog eens vrienden) en zijn nyuushain-buddies, te gaan okonomiyaki-en en drinken. Hiervoor hadden Nick en Els eerder op de dag al wat plekken gereserveerd in een tentje waar wij al met Luciano's verjaardag heen waren gegaan. Onze groep ging alle 14 man sterk mee, terwijl de Japanners met ongeveer eenzelfde aantal waren, allemaal kerels. Een avond vol vertier, gare humor, Japanse smerige woorden, bier en okonomiyaki volgde! De Japanners waren voor een groot deel afkomstig uit de Kansai en zijn in Tokyo om een soort ontgroening/drillcursus te doen voor hun nieuwe bedrijf, alwaar zij de komende 40 jaar van hun leven gaan slijten naar alle waarschijnlijkheid. Je zou totaal niet zeggen dat deze dudes van die saaie mannetjes in pak zouden gaan worden die we dagelijks in de trein zien, maar dat is helaas wel het waarlijke feit. Nu was echter de lol nog niet uit hun leven geslagen, dus het was een geslaagde avond. Overmorgen gaan we samen met hun goed uit in Ikebukuro, dus daar heb ik zeker zin in!

Voor de afsluitende speech van Yutaka-kun met het gare Ipponjime ofzoiets gebruik om een nomikai af te sluiten sluis ik u gaarne door: http://www.youtube.com/watch?v=kyrFk9vXHkE

Hieronder een paar foto's, let ook op Jimmy's mooie haar, een pluspunt waarmee hij de idolatie van de Japanners voor zich won.


De kat vond ik op de WC, echt behoorlijk eng. Ziet er wel uit alsof ie er plezier in heeft..


Tussen deze gebeurtenissen en nu is er ook nog het een en ander gebeurt, met als hoogtepuntje zaterdagmiddag en avond toen we Sarah's verjaardag hebben gevierd in een zonovergoten Yoyogi-park en 's avonds lekkere hapjes en drankjes genuttigd hebben in onze -nu al- favoriete Showa-stylo izakaya in Ekoda. Daar zijn ook wat foto's van, maar die gaan niet meer passen in deze post dus die zet ik er later naar eigen goeddunken op. :)

Nog maar 51 daagjes voordat het er hier weer opzit, de eerste helft is erweer bijna af en het gaat behoorlijk snel voor mijn gevoel. Hier in Japan voor een langere tijd verblijven is echt ontzettend tof, en ik geniet van elk moment. :)

2 opmerkingen:

  1. Check check check! Ben ik wederom nummer 1? Hums... Moet ik ook niet elke dag voor een update kijken, haha :).

    Maar wat te zeggen? Mooie verhalen! Bij die speech haakte ik alleen snel af, maar wel leuk dat er filmpjes op youtube staan. En mooi van Kamakura en yakyuu etc, zou zelf ook naar de Diamonds gaan trouwens. Shinji Ono! Whooo!

    Hier gisteren trouwens gerepeteerd, heel hard gelachen... Moet maar goedkomen als jij weer terug bent. En verder zitten de colleges er op, nu studeren voor tentamens over anderhalve week.. Jij alles al een beetje gehaald daar?

    Goed, tijd om weer te gaan studeren, jij nog veel plezier, en ik blijf wachten op foto's van je - jajajajaja - Gas Panic! Aight!

    Spreek je later!

    L3 - RmC

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zooo, maar even in 1 keer alles doorgelezen, lijkt erop dat je je daar prima vermaakt gast ;)
    Ik ben nou toch ook wel ontzettend benieuwd naar Japan, hopelijk kan ik er volgend jaar ergens tijd en geld voor vinden om ook een paar weekjes te gaan :p
    anyway, keep that crazy shit coming man!

    Groetjes,
    Lysanne

    BeantwoordenVerwijderen