woensdag 8 april 2009

今日の物事

Alweer goedenavond!

De tweede dag van ons driemaandelijkse verblijf in de hoofdstad der hoofdsteden is al bijna weer voorbij! De tijd vliegt als je spass hebt, lijkt het wel. Vandaag stond allereerst een bezoekje aan het JNI in Ginza op het programma, waar we van dhr. Remmelink (Remmeltje voor vrienden) te horen kregen over de xenophobie en paranoïde van de meeste Japanners. Daarna volgde een relaas in het Japans van mevrouw Yanagizawa, waarna niemand van ons ook maar íets begreep van het Tokyose metro- en treinennet... Men kan niet alles hebben wellicht.
Na deze verkwikkende start van de dag begaven wij ons naar Harajuku, en de Condomania meepakkend vergrepen wij ons aan een smakelijke lunch in het Yoyogi-koen. Mét kersenbloesems, drinkende Japanners, heerlijk weer, kortom; Hanami お花見。 Hieronder een sfeerimpressie in correcte volgorde:


Op de voetgangersbrug bij Harajuku-eki
コンドマニア!ヤ~、大好きぃ!

           フリスビーをしようわよ…

Roze bloemen zijn gangster ...

De groep in Yoyogi



Allemaal leuk en aardig, maar uiteraard was de dag niet compleet zonder een taai stokbrood wat al de hele dag had liggen rotten in de winkel, dus daarom heb 'k daar ook maar even 325Y aan uitgegeven... Verder hebben Nick en ik een chille ramentoko(ro) gevonden, en de buurt verkend, waarin o.a. een relaxt park hebben ontdekt waar de lokale jeugd lekker hard zat te zuipen. Zeker nog een bezoekje waard dus! Over de Book/DVD Off die voor driekwart bestond uit hele smerige die-hard Japanese porno in al haar vormen en maten ben ikzelf wat minder te spreken, maar het was zeker een leerzame ervaring.


Dan sluit ik af met een nachtelijk uitkijkje over Tokyo vanaf de deur van mijn kamer:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten