dinsdag 21 april 2009

Update!

Hoi mensen, na een wat lange periode met niet zoveel te melden zet ik weer even een berichtje op mijn blog. Het is nu dinsdagavond 22 uur, en zijt geruime tijd zit ik op mijn kamertje huiswerk te maken, wat nu grotendeels af is. Het feit dat we íedere dag meestal meer dan 2 uur kwijt zijn aan het maken van opstellen, grammatica-opdrachten en natuurlijk leren voor de DAGELIJKSE kanji-toets irriteerde me in het begin in zeer grote mate, maar alles went na verloop van tijd en het gaat steeds wat soepeler.

Vandaag was een wat uitzonderlijke dag, want na de Japanse lessen en Material Culture kwam de rector van de Universiteit Leiden in hoogsteigen persoon even langs om een praatje te maken! Uiteraard werden daarvoor door Yanagizawa-san (onze binnenshuis kettingrokende maar aardige voedselverstrekkende heldin) de nodige hapjes en drankjes ingeslagen. Eindresultaat was een redelijk gezellige babbel en vier gratis blikjes Asahi in mijn koelkast. Zo zie je maar weer.


Afgelopen weekend hebben we natuurlijk ook niet stilgezeten. Na de hele week hard gebuffeld te hebben en te moeten wennen aan de andere manier van lesgeven en de intensiteit van deze methode, was het ook effe tijd voor een rustmoment. "Laten we in godsnaam de rust bewaren", zoals een befaamd KINKer zou zeggen. ;)

Sarah, Marit et moi togen naar Akihabara, de electronicawijk waar je werkelijk alles kan krijgen op het gebied van computers, consoles, games, anime/manga, dubieuze maid cafés en meer van dat soort ongein. Sarah heeft uiteindelijk een denshi jishou (electronisch woordenboek) kunnen aanschaffen, toch een must voor iedere Japanoloog. Daarna zijn we vanuit Akihabara naar Ueno gelopen, en de markt daarvlakbij die op iedere zaterdag helemaal los gaat, in het winkelgebied Ameyoko. De geruchten bleken waar en het was erg leuk om door de prettige drukte en chaos die er in de smalle straatjes heerste te wandelen en de vele soorten vissen, kruiden, fruit, en onduidelijke dingen te aanschouwen.





Na voor de relatief schappelijke prijs van 1000 yen 18 knoeperts van Fuji appels gekocht te hebben (en Marit een pak druiven), maakte we ons uit de voeten naar de Makkudonarudo Hambaagaa, voor een lunch om half 5. De Teriyakiburger ging er wel in, moet ik zeggen. Daarna liepen we nog even Ueno-park in, na Yoyogi-koen het grootste park in het centrum van Tokyo, en een rustpunt voor een zeer groot en hectisch gedeelte van de stad. In dit park (of eigenlijk ernaast) lag een grote vijver waarin op een eilandje een tempel staat. Voor de tempel stonden allerlei kraampjes met festivallerig voedsel. In de middagzon zag dit er allemaal erg plezant uit en wij dus helemaal gaijinrashii veel foto's gemaakt.












Het was een geslaagde dag!

Zondag zijn we naar een redelijk dichtbij gelegen sportpark geweest waar de hele buurt aan het sporten/chillen/in de zon aan het liggen was. Nick, Marit, Kuitenbrouwer en met Michelle als support hebben nog een potje gevoetbald met een groep meisjes die naar schatting zo'n 12 jaar oud waren. Ze bakten er iig niet zoveel van, maar het was wel gezellig. Totdat er plotseling een parkopzichter ofzo brullend aan kwam rennen dat we onmiddellijk het veld moesten verlaten, om onduidelijke redenen.. Ach alsnog een prima middag gehad, en weer wat geinteract met Jappen. :)

Dingen om naar uit te kijken zijn wellicht volgend weekend, wanneer we hopelijk wél met de Japanners die we in het parkje met ohanami hebben ontmoet gaan kaitenzushi-en, en dan dik gaan feesten. Ik ben aan vakantie toe!

1 opmerking:

  1. Dagelijks? Kanji? Pff... blij dat ik daar niet zit, haha! Boehoehoe....

    Maar klinkt vet, en Akiba is natuurlijk ook de bom met die vette oude Nintendo shizzle winkels enzo :). Nog wat Japanse vrienden aan het maken verder trouwens?

    Hier overigens niet veel nieuws, tenminste niks boeiends of iets dat ik hier kan vertellen... Dus ik zou zeggen, tot de volgende post :0

    Mata!

    RmC

    p.s. gisteren en vandaag een TP op, dat hebben we hier dan wel, hehe ;)

    BeantwoordenVerwijderen